Jag hatar män

"En gång, när jag var förbannad skrev jag ner precis det man inte får säga högt.
Jag erkände helt enkelt att jag hatade män.
Polarna som läste min text kände igen sig i mina ord. Efter att ha kollat på senaste avsnittet av Big Brother känns den än mer aktuell. Så här är den. Med en stor puss till Big Brother-Emma och Kitty som kämpar i huset:
- Stå på er! Vare sig ni hatar män eller inte.


Jag hatar män. Jag hatar verkligen män så högt och så starkt, att jag varken vill kan, eller orkar dölja det.

Detta förbannade släkte. Förbannat för att gud eller någon annan patriark får dem att tjäna honom, förbannat för att de ställer upp på att underordna sig och sparka på oss i sin tur.


Jag är förbannad på att de gör oss till sina slavar, för att vi ska få deras känslor i gengäld. Förbannad för de okontrollerbara svängningarna som finns hos dem som de inte kan tolka. Förbannad för deras förbannat dåliga självkännedom, förbannad för att de får en att själv konstant känna sig otillräcklig.


Förbannad för att jag fostrats till att känna och bejaka det, förbannad till att jag fostrats att ta ansvar för andra, förbannad för att jag fostrats till att rädda dem.

Å nej, det är inte bara sexuella relationer det handlar om - det gäller allt och hela livet. Från fäder, till bröder, till söner. Vi gör allt för dem och hatar dem som tack bakom deras ryggar för att de vägrar att älska oss.


Tänk om kvinnor bara skulle strejka. Lägga ner all omsorg, all energi och kärlek de känner för män. Då skulle världen fullständigt kollapsa, i alla fall den värld vi har närmast oss.

För underordning upprätthålls på olika sätt och här i vår del av världen handlar det ofta om den så kallade "kärleken", eller omsorgen om man så vill. För att pappa inte ska slita ut sig och dö i förtid måste han tas omhand, för att brors känslor inte ska såras måste han få vara bäst, för att inte såra mannens självkänsla får man inte klaga öppet i sängen...

Så tassar kvinnor på tå, sviker varandra, prioriterar bort varandra, skyller på varandra: för utan en man är vi ingenting. Utan en man är vi ingenting. Utan en man är vi ingenting. Det mantra vi lärt oss sen vi var små, det mantra som fyller oss från alla håll.


Jag hatar verkligen män. Jag hatar dem för att de får ut frukterna av våra känslor och av vår underordning, för att de är sådana fega jävla kräk. Fega jävla kräk, som inte sätter sig upp mot dem som förtrycker dem, utan i stället vänder det mot oss.

Jag hatar dem för vad de gör mot oss, och jag är förbannat trött på att hata mig själv för att jag finner mig i min roll och min lott.


Den man som inte kan se sanningen i vitögat ska aldrig komma och snacka om kvinnoförtryck.

Det är dags att sparka uppåt. Tro inte att kvinnor vinner på att besvara makt och våld med icke-våld. Huka er alla jävlar. Nu räcker det!"

-Klara Tovhult


Bobby Brown

Krasch.

DANCE WITH SOMEBODY

Ska snart ut på picnic med syster! Väldigt hög mysfaktor, ska käka grillad kyckling och potatissallad tills jag spricker, wuhuuu!
Känner mig konstigt glad, antar att jag kommer krascha snart då. Men jag ska njuta medan det varar! Orkar inte tänka på att jag har 4 prov i veckan, då blir man bara ledsen och det är ju vääldigt onödigt. Får ta allt sånt ikväll.
Det är fint väder förresten! Wöww!
Nu blir det till att trängas om alla solplatser med Sveriges oerhört "trevliga" gammelfolk. Dom enda trevliga människorna över 60 jag vet är mormor & Lennart. Alla andra vill bara att man ska flytta på sig hela tiden och klä sig "anständigt". Anständig? Jag? Lite kanske.


///Marty

Jag måste sluta skriva såna patetiska inlägg. Ingen bryr sig ändå, haha. Det är bara att skratta.

Idag blir det till att plugga. Yeeeeeeey. Not. Teknik - människa - samhälle = den värsta kursen EVER. Men man måste gå igenom all skit någon gång antar jag. Känner att en våg av ångest kommer typ överfalla mig när som helst.

Var det inte jag som skulle sluta med patetiska inlägg? Äh, fan, det är såhär jag känner mig. Deal with it.

marty




Flackande blick och lögner du snott
jag kan alla tecken så kom igen ge mig vad du har
vad hände vad hände vad hände vad hände med oss
jag trodde jag äntligen hittat något jag kunde behålla

men aldrig att jag låter dig glida igenom mitt hjärta
för muren jag byggt runt det släpper inte ut nån
och aldrig att jag låter dig glida igenom mitt hjärta
för det är svart och kallt och fult utan dig

du dricker ditt take-away kaffe fort och nervöst
så jävla härligt att man blivit en simpel flyktplan
dina ögon dina ögon dina ögon jag kan se att dom förrått mig
åh dom som brukade vara det enda trygga jag visste


men aldrig att jag låter dig glida igenom mitt hjärta
för muren jag byggt runt det släpper inte ut nån
och aldrig att jag låter dig glida igenom mitt hjärta
för det är svart och kallt och fult utan dig

och jag tänker inte vara storsint i mitt nederlag
jag tänker bli din personliga terrorist tills jag vet din hemlighet
och såklart finns det tusen andra pojkar med öden mycket värre än mitt
med krossade drömmar och krossade hjärtan och krossat hopp men det skiter jag i
för det här handlar bara om mig

men aldrig att jag låter dig glida igenom mitt hjärta
för muren jag byggt runt det släpper inte ut nån
och aldrig att jag låter dig glida igenom mitt hjärta
för det är svart och kallt och fult utan dig

Lommo

Fan Lommo, du är stark nog. Du ska övervinna all cancer. Du kommer inte att försvinna, för du ska banka skiten ur cancern! Kom igen nu för fan. Lommo<3

Annars är det mucho mucho stressigt. Prov på måndag, tisdag, onsdag SAMT fredag. Dom måste ju skämta med mig. Prov på hela b-kursen i matte på tisdag. Största samhällsprovet på onsdag. Jag orkar inte. Sen har vi ett x antal läxor samtidigt. Dom kan inte vara riktigt kloka. Undrar om lärarna ens kommunicerar med varandra?
Men som Liz inte kan sluta påpeka, det är ju myyyyycket värre på högskolan. Men går vi på högskola än?! Nej, vi går i ettan för sjuttonartonnittonHUNDRA. Får jag magsår är det deras fel.

Apropå magsår har jag ont i magen & hostar som någon som kedjerökt i 400 år.
Men jag mår bra.

A rock feels no pain, and an island never cries



Sitter och kollar igenom bilder jag lagt upp på bilddagboken under typ två år. Det är så mycket jag saknar. Jag saknar all tid jag hade för allt. Nu har jag ingen tid. Ledig tid alltså. Jag har inte blivit van vid allt jävla plugg, så självklart skapar jag mer ledig tid eftersom jag inte orkar plugga. Det är ett mirakel att jag inte har någon IG-varning alls. Jag har faktiskt hyfsade betyg. Men tiden. Den bara försvinner. Jag saknar all tid jag hade för mina vänner, nu kan jag inte ens skapa tillräckligt med tid för dom. Jag saknar tvåsamheten, att någon fanns där och sa att jag var snygg, dagligen. Nu hör jag det bara när jag säger att jag känner mig skitful. Tack.

Tvåsamheten typ. Försvinner. Är det mitt fel? Egentligen inte, men det känns så. För jag har bara gjort fel på sistone, nu har jag förvisso försökt skärpa mig. Inte vara sur. Inte vara ledsen. Inte ha några känslor alls? Jag vet inte. Allt känns bara väldigt väldigt.. ensamt. Visst, jag har alla mina underbara vänner och släktingar men fan.. Jag vill ha det där igen, utan att känna att jag måste.. Fan, jag vet inte vad jag snackar om egentligen. Jag är bara väldigt förvirrad och det känns som att jag måste trippa runt på tår för att inte göra någon skada, jag går på nålar. Trampar jag fel rasar allt. Och jag orkar inte när saker rasar. Därför ska jag bli en ö, en sten. Lyssna på låten så kanske ni förstår mig.
Tar det slut kommer ingen in igen. Jag orkar inte ha såhär ont igen, vill inte känna mig såhär.

Allmänt

Idag åkte Victor till Västerås för att dra vidare till Irland imorrn. Kommer sakna honom en massa, trots att det är bra att vi är ifrån varandra ett tag. Bajs!

Annars sitter jag och skäms över min kropp medan jag kollar på America's next top model. Det känns ju bra. Har lyckats bli sjuk igen, vilket innebär ingen träning under långhelgen då jag hade tänkt att jag faktiskt skulle hinna träna. Grattis Martina! Det är väl meningen att jag ska bli rund och.. glad?


Take me down to the country honey

Sitter & skriver ner skivor jag vill ha, något tips? Franz Ferdinand, Blondie och Beirut finns med på listan kan jag säga. Och Fatboy får man inte glömma! Spotify äger förresten, förutom reklamen då. Annars är det niice för jag förhandslyssnar på alla skivor jag vill ha.
Är nere hos pappa nu efter nästan en vecka hos mami. Det har varit sjukt skönt att vara hos mami, men nu va jag tvungen att gå ner hit eftersom Emil (lillebrooooor :D) fyllde år igår och han & Tomas kom hit & ska sova hos mami. Emil snor min säng, eviiil.

För att fira Emils 18-årsdag igår gick vi ut och åt middag på söder. Det var hemskt kan jag säga. För det första så misstog hon min entrecote (rib-eyed steak) för ribs, därmed fick jag vänta hundra år längre på min mat, sen kommer hon tillbaaaka och dubbelkollar att jag skulle ha bakad potatis till. Men tror ni jag får det sen? NEJ. Fyfan. Inkompetenta idiot. Hade lust att be henne köra upp sina jävla ribs någonstans där solen inte skiner.
Sen satt jag och gjorde en läxa fram till halv tolv eftersom vi inte åkte hem förrän tjugo över nio, då åkte bara jag & Mica dessutom. Fan va roligt.
Annars rullar det på. Lidingö rock ikväll!! Är du på?
Prrprr!
Det här är Per! Han har räddat mig lite varje dag i skolan den här veckan. Tack prrprr!

Rada-rada

Jag mår faktiskt bra. Jag är glad nu på morgonen för första gången sen Vasa skidade förbi. Eller nåt.
Det mesta rullar på. Det är tydligen värt att kämpa.
Älskar alla er som hjälper mig just nu <3 Tack

Orkidébarn

Har suttit och läst ur en bok som mamma beställt hem om självskadebeteende. Jag vet att du inte vill att jag ska läsa den mami men aja. Den hjälper mig att komma i underfund med mig själv. Och kanske varför. Jag vet inte.

Har haft ännu en meningslös dag i skolan. Studiebesök på stadshuset med vandrande wikipedia, min samhällslärare, yeeeey! Kanske inte. Har varit med Per hela dagen i princip, förutom när vi hade olika lektioner, bajs. Han är en riktigt snäll pojk. I princip den enda jag står ut med just nu. Alla andra är för självupptagna och tycker att deras liv är så himla hemska för att dom brutit en nagel eller något annat. Couldn't care less.
Visst kan jag verka lite självupptagen men det här är en blogg, och vad annat ska man göra förutom att prata om sitt egna liv? Visst, jag kan väl börja skriva om andra människors problem. Fast nu blev allt lite off-topic så ja. Det känns bra. Eller kanske inte.

Försökte nyss sjunga lite men jag misstänker att grannarna ovanför oss hör väldigt bra eftersom att varje gång jag blev tyst hörde jag nån skrikande liten 10-åring, som verkade försöka överrösta mig genom att skrika melodin på låten jag sjöng. Men jag kanske bara inbillar mig. S.j.u.k.t.
Egentligen borde jag gå ner till pappa snart och äta. Men jag har ingen ork, så jag tror att jag sover hos mami inatt igen. Äter med pappa iallafall, har inte pratat med honom på jättelänge känns det som. På riktigt alltså, vad jag nu menar med det.


Typ till Victor, eller alla om ni så vill

Bara så alla vet så känner jag mig värdelös och det här är ännu en jävla fittvärdelös dag. Jag blir irriterad på allt, till och med min mormor fastän hon är bäst i världen för att hon hjälpte mig igår. Fan ta mig. Fan ta världen.


Jag vet inte vad jag ska göra eftersom du har sagt att jag inte kan göra någonting. Jag försöker och försöker men det är så sjukt svårt att bara släppa taget och inse att man snart är ensam igen. Snart så. Vi vet båda att den dagen kommer men jag vill gärna få ta mig ur min typ, ja, depression innan jag orkar ta hand om något annat.
Jag har varit en värdelös flickvän senaste månaden, då du har varit osäker. Vilket jag har fått fruktansvärd ångest över. Och om det nu tar slut på grund av det så visst, då har jag lärt mig något till nästa förhållande men är det verkligen bara jag som har gjort fel här? Man kan jämföra det med att uppfostra ett barn. Skämmer man bort det otroooligt mycket bara för att man älskar det så går det inte att sen komma och ställa krav, alla människor fungerar så. Till och med jag. Du skämde bort mig så sjukt mycket med att göra som jag ville, och sen helt plötsligt börjar du säga emot. Visst det är inget fel med att ha en egen vilja, det uppmuntrar jag, men att komma med den så sent är otroligt fel, och faktiskt lite elakt mot mig. Jag blev van vid ditt beteende, sen förändrades du och jag blev totalchockad. Hur ska jag reagera egentligen? Du kan ju pröva att gå i mina skor en dag så får du se hur det känns. Hur det känns att känna sig helt ensam och blottad med en massa känslor som man inte vet var man ska göra av. Att inte veta varifrån smärtan kommer, men veta att det bara finns en enda sak som faktiskt göra det bättre, som stillar ett konstigt behov.

Jag är så dum i huvudet så att jag faktiskt tror att du gått & blivit kär i någon annan, fastän du säger att kärlek gör för ont just nu. Men vad ska jag tro? Det känns bara så för mig. Kärlek borde bara inte kunna försvinna utan att det är ömsesidigt. Men den gör det. Den försvinner och det gör så jävla ont. Det värker och känns som att någon vill slita ut något som man desperat håller fast vid för att det känns som att man mister den delen av sig själv som faktiskt var ljus och positiv. Jag struntar i om du säger att du alltid kommer finnas där för mig och älska mig, det hjälper inte. Det kan faktiskt göra lite ondare eftersom att när jag ser på dig verkar du inte ha det minsta ont, vad fan är du? Immun?! Det kommer aldrig vara samma sak igen. Kanske om ett år eller två. Men det kommer ta så lång tid för mig att komma över dig om du nu gör slut med mig. Som en evighet men ändå inte. Efteråt kommer det känns som tio minuter, jag vet.

Jag som har längtat efter lite frihet vill inte ha den längre. Att vara fri, är att vara sårbar. Du var min sköld som hjälpte mig och skyddade mig mot det onda. Allt gott du har gjort för mig kommer ingen annan någonsin kunna göra. Men jag faller tillbaka långsamt utan dig. Jag försöker ta mig vidare och låta dig vara för dig själv och ha kul, men oron är för mycket. Ångesten blir för stor och allt känns bara svart. Jag har inte känt såhär på flera år. Jag har inte haft såhär ont. Jag vill inte falla tillbaka. Jag vill inte ha frihet längre, för det är precis som man säger att man vet inte hur mycket man älskar något förrän man förlorar det. Jag vill känna mig trygg och säker i din famn igen, inte i någon annans. Men det är knappt så jag känner mig trygg i din längre eftersom jag inte vet hur länge den kommer finnas där för mig. Fan. Jag älskar ju dig. Jag gör allt för dig. Och om det  inte räcker så vet jag inte vad jag gör sen. Men jag kommer alltid att älska dig. Och finnas där om du någonsin vill komma tillbaka om det tar slut.

Piller

Kan det inte finnas något piller för brustna hjärtan? Varför beter du dig som om det redan är slut? Varför ska jag orka kämpa? Varför existerar jag?

Kan du sluta ta ut händelserna i förväg? Jag orkar fan inte bryta ihop nu, jag får inte bryta ihop nu. Det är för mycket skola, för mycket hemma, för mycket överallt. Jag måste fortsätta vara duktig. Snälla lämna mig inte nu.

RSS 2.0